'Chelsea weigert 3,3 miljoen aan Vitesse-spits te betalen en dreigt'

'Chelsea weigert 3,3 miljoen aan Vitesse-spits te betalen en dreigt'

05-05-2016 09:22
22

Chelsea is niet bereid om Dominic Solanke een contract ter waarde van 63.000 euro per week aan te bieden. Dat schrijft The Times. De achttienjarige aanvaller heeft nog een contract tot medio 2017 en speelt momenteel op huurbasis bij Vitesse.

Solanke en Chelsea zijn al langer in conclaaf over een nieuwe verbintenis, maar de gortige salariseisen van de Engelse spits zijn een groot struikelblok. Chelsea is niet van plan om een achttienjarige speler een dergelijk weeksalaris te bieden en dreigt Solanke naar verluidt terug te zetten naar een jeugdelftal. De enige manier waarop dit opgelost kan worden, is dat Solanke zijn eisen bijstelt.

Matt Hughes, journalist van The Times, geeft overigens aan dat Chelsea nog altijd hoop heeft dat er een oplossing wordt gevonden. In het verleden heeft de club al eens te veel betaald voor een speler, in dit geval voor Josh McEachran, die vorig seizoen nog op huurbasis bij Vitesse speelde. Aan Solanke de keuze of hij genoegen neemt met minder of een seizoen wil doorbrengen bij Chelsea onder 21 of Chelsea onder 19. Als hij tekent, krijgt Solanke een kans bij het eerste.