Ferdinand gooit alvast olie op het vuur: 'City is erop achteruit gegaan'

Ferdinand gooit alvast olie op het vuur: 'City is erop achteruit gegaan'

05-05-2016 09:44
3

Pep Guardiola mag aan de bak bij Manchester City. De nieuwe manager van 'The Citizens' komt allesbehalve in een gespreid bedje terecht, stelt Rio Ferdinand.

De voormalige verdediger van Manchester United - hij speelde twaalf jaar voor de stadsgenoot van City - voorspelt een lastige klus voor Guardiola. Ferdinand denkt bovendien dat de Spanjaard zijn nieuwe job onderschat. "Manchester City is erop achteruit gegaan", aldus Ferdinand tegen BT Sports.

"City had een indrukwekkend team. Het was een grote en stevige machine met veel samenhang en ijverig voetbal. Ook achterin was het allemaal solide", vindt Ferdinand. "Dat is er allemaal niet meer. De opdracht van Guardiola bij City is enorm. Hij heeft hier geen selectie die zo goed en zo zelfverzekerd is als Bayern München."

Zowel Bayern München als Manchester City werd deze week in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld. Bayern kan in Duitsland met de landstitel en de beker nog twee prijzen pakken. City moet zich zien te kwalificeren voor de Champions League.