Update: Sparta bevestigt komst van 'hongerige' Australisch international

Update: Sparta bevestigt komst van 'hongerige' Australisch international

05-05-2016 12:08
4

Sparta Rotterdam lijkt zijn eerste zomerse versterking te pakken te hebben. De Australiër Craig Goodwin verruilt Adelaide United voor de kampioen van de Jupiler League, meldt de Australische krant The Advertiser.

De 24-jarige vleugelspeler maakt transfervrij de overstap naar Sparta. Het wordt zijn eerste Europese avontuur. De afgelopen twee seizoenen speelde hij voor Adelaide United, waar hij deze jaargang een belangrijke schakel was in het team dat de landstitel en de beker veroverde. Goodwin werd uitgeroepen tot speler van het jaar. Eerder kwam hij uit voor Newcastle Jets en Melbourne City.

Volgens The Advertiser stapt Goodwin vrijdag op het vliegtuig naar Nederland om kennis te maken met de staf en spelers van Sparta. Hij kan zowel als links- en rechtshalf uit de voeten als links achterin. Dit seizoen kwam hij tot 26 competitieoptredens, waarin hij vier keer scoorde. De zaakwaarnemer van Goodwin vertelde eerder dat ook twee andere Nederlansde clubs achter de speler aanzaten.

Update 12.08: Sparta Rotterdam bevestigt dat Craig Goodwin in aantocht is. De 24-jarige linkspoot, die overkomt van Adelaide United, wordt voor twee jaar vastgelegd, met een optie op een extra seizoen. "Craig is een multifunctionele speler die de gehele linkerkant kan bestrijken en ook aan de rechterkant in de aanval voor dreiging kan zorgen. Het is een prof die vol met ambitie zit en hongerig is om zich te ontwikkelen. Die mentaliteit past bij Sparta Rotterdam", jubelt trainer Alex Pastoor op de clubsite.