Klopp verbaast zich over feestvierende Spanjaarden: Het kan hier spoken

Klopp verbaast zich over feestvierende Spanjaarden: "Het kan hier spoken"

05-05-2016 11:10
4

Liverpool kan donderdagavond voor de vierde keer in de clubgeschiedenis de finale bereiken van het tweede Europese clubtoernooi. De ploeg van manager Jürgen Klopp moet voor eigen publiek dan wel een 1-0 achterstand wegwerken tegen Villarreal.

Volgens Klopp kan het op Anfield Road nog alle kanten op. "Als we hier net zo'n sfeer kunnen creëren als tegen Borussia Dortmund, dan wordt het nog heel lastig voor Villarreal", laat de Duitser weten aan The Guardian. De coach geeft zijn spelers een duidelijke boodschap mee. "Vergeet alles dat voorafgaand is gebeurd. Vecht voor je leven. Dit soort wedstrijden lenen zich daar perfect voor."

"Na het gelijkspel in Dortmund dacht niemand dat wij nog door zouden gaan", gaat Klopp verder. "Datzelfde gevoel hadden mensen al na de loting. Maar we hebben laten zien dat het mogelijk is. We willen deze droom werkelijkheid laten worden." Liverpool krijgt bovendien de kans om Villarreal de mond te snoeren. De Spanjaarden vierden de 1-0 zege vorige week uitbundig.

"Het leek alsof ze al in de finale stonden", zag ook Klopp. "Dat mijn collega (Marcelino Garcia Toral, red.) na afloop zei dat 1-0 het resultaat is waar hij van droomde, dan onderschat hij de ambiance op Anfield. Het kan hier spoken. Alles is nog mogelijk."