De Boer waarschuwt laconieke Ajacied: Dat accepteren we niet

De Boer waarschuwt laconieke Ajacied: "Dat accepteren we niet"

05-05-2016 12:48
9

Frank de Boer kan zondag in Doetinchem zijn vijfde landstitel als hoofdtrainer van Ajax pakken. Om het kampioenschap over de streep te trekken, doet hij een dringend beroep op zijn spelers.

De Boer houdt zich deze week vooral bezig met het overbrengen van 'het besef hoe mooi het is om kampioen te worden'. "Het gaat erom dat er gezonde spanning is, dat de spelers niet gaan blokkeren. Hopelijk spelen ze de beste wedstrijd van het seizoen", vertelt de coach drie dagen voor het duel met De Graafschap aan Ajax TV.

Wedden

Meer odds

"Vorig jaar hebben we PSV met die schaal op zo'n plein zien staan. Dan besef je maar al te goed hoe fantastisch het is om kampioen te worden. Dat gevoel wil je terug. We mogen het nu dus niet meer uit handen gegeven. Dit is wat we het allerliefste willen. Dat moet je uitstralen."

De Boer let er deze dagen extra op dat zijn spelers scherp blijven. "De tegenstander of de buitenwacht moet niet het gevoel krijgen dat ze ons een oor aan kunnen naaien. We laten niets aan het toeval over. En als iemand uit de pas loopt, denkt: Het hoeft allemaal niet meer zo nodig, we zijn er al, dan wordt 'ie aan zijn haren meegetrokken. Dat accepteren we niet."