In het kort: Van Persie tegen Sneijder, Suarez op de hak genomen

In het kort: Van Persie tegen Sneijder, Suarez op de hak genomen

05-05-2016 23:27
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Van Persie tegen Sneijder
De Turkse bekerfinale tussen Galatasaray en Fenerbahçe wordt ook een treffen tussen Wesley Sneijder en Robin van Persie. Laatstgenoemde Oranje-speler won donderdag met 2-0 van Konyaspor, waardoor Fenerbahçe zich plaatste voor de eindstrijd. Van Persie ontbrak bij de wedstrijdselectie. Galatasaray rekende eerder al af met Rizespor. 

Chery speler van het jaar
Tjaronn Chery is bij Queens Park Rangers gekroond tot speler van het jaar. De middenvelder werd door zijn ploeggenoten uitgeroepen tot de beste van dit seizoen. Chery kreeg de meeste stemmen van de jeugdafdeling en van de supportersclub. Chery maakt dit seizoen furore bij QPR, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland. De voormalig speler van FC Groningen scoorde dit seizoen tien keer.

Wedden

Meer odds

Spurs spelen thuisduel in CL op Wembley.
Tottenham Hotspur is bijna rond met Wembley om van het nationale stadion de thuisbasis te maken voor de thuisduels die de club komend seizoen in de Champions League speelt. White Hart Lane, het oorspronkelijke stadion van de Engelsen, wordt namelijk verbouwd. Naar verluidt is ook Chelsea van plan om Wembley als tijdelijks thuisbasis te gebruiken in het miljoenenbal. De verbouwingen aan Stamford Bridge duren iets langer.

Oostenrijkse spits neemt Suarez op de hak
Stefan Maierhofer is afgelopen weekend in het bekerduel tussen AS Trencin en Slovan Bratislava in zijn borst gebeten. De aanvaller plaatste een foto van de wond op zijn Twitter-pagina en refereerde daarbij aan Luis Suarez: 'Het was niet Luis Suarez', zo luidde de bijtekst.