Nederlander speelde bij Liverpool en Villarreal: 'Sfeer met niets vergelijkbaar'

Nederlander speelde bij Liverpool en Villarreal: 'Sfeer met niets vergelijkbaar'

05-05-2016 20:30

Liverpool en Villarreal treffen elkaar donderdagavond in de return van de halve finale van de Europa League. Iemand die beide clubs goed kent, is Jan Kromkamp.

De oud-speler van onder meer AZ en PSV speelde voor beide elftallen en heeft daaraan specifieke herinneringen overgehouden. "De sfeer in Liverpool is met niets te vergelijken", vertelt hij aan FOX Sports. "Dat is magie, als je de supporters You'll Never Walk Alone hoort zingen en je ziet al die vlaggen. Dat is wat minder bij Villarreal."

Kromkamp kwam in Spanje in een heel ander elftal terecht. "Ik was de enige zeg maar Noord-Europeaan, voor de rest waren het allemaal Zuid-Amerikanen. Dat was prachtig om ook eens mee te maken. Om te zien hoe die jongens zijn. Dat is nog eens heel anders dan een nuchtere Fries."

Villarreal verdedigt donderdag op Anfield een 1-0 voorsprong. Eén Spaanse treffer lijkt daarom veel schade aan te kunnen richten. "Dat zou Liverpool kunnen gebeuren, maar ik denk aan de andere kant dat Anfield ze zal helpen. Daarom denk ik dat Liverpool gewoon doorgaat", besluit Kromkamp.