De Boer: Als ik doorga, sluit ik niet uit dat ik later wil verlengen

De Boer: "Als ik doorga, sluit ik niet uit dat ik later wil verlengen"

06-05-2016 00:08
23

Frank de Boer verwacht Ajax op korte termijn duidelijkheid te kunnen geven over zijn toekomstplannen. De keuzeheer ligt nog tot 2017 onder contract in Amsterdam, maar sluit een vertrek niet uit.

In gesprek met het Algemeen Dagblad laat De Boer weten dat de clubleiding en hij na het seizoen zo snel mogelijk om de tafel gaan zitten. Op dit moment is contractverlenging niet aan de orde voor de coach, omdat zijn huidige verbintenis nog een jaar doorloopt. Van 13 tot 19 mei gaat Ajax op trainingskamp naar China.

"Rond die periode moet er wel duidelijkheid zijn", aldus De Boer. "Ik vind dat de club op tijd moet weten waar ze aan toe is. Misschien om een vervanger voor mij te vinden, maar misschien ook om te weten dat ik gewoon doorga. Als ik doorga, sluit ik ook niet uit dat ik mijn contract later zou willen verlengen."

De Boer kan zondag met Ajax zijn vijfde landstitel in zes jaar in de wacht slepen. Daarvoor moeten de Amsterdammers de laatste competitiewedstrijd bij De Graafschap tot een goed einde brengen.