'Ik kon ook naar andere clubs. Maar ik wilde heel graag het shirt van Ajax dragen'

'Ik kon ook naar andere clubs. Maar ik wilde heel graag het shirt van Ajax dragen'

06-05-2016 07:41
4

De Vijverberg is zondag het decor voor een heus kampioensduel. Ajax komt op bezoek bij De Graafschap en kan in Doetinchem kampioen worden. De Superboeren spelen eigenlijk nergens meer om, zo weet ook oud-Ajacied Vincent Vermeij.

De spits van De Graafschap speelde bij Jong Ajax, voordat hij naar de Achterhoek verkaste. Hij heeft echt wat met de Amsterdamse club. "Die club doet me natuurlijk wel wat. Als kind waren mijn vader en ik supporter van Ajax en daarna heb ik er zelf een paar jaar gespeeld. Toen ik naar Ajax ging, kon ik ook naar andere clubs. Maar ik wilde heel graag het shirt van Ajax dragen", aldus Vermeij in De Gelderlander.

Het wordt voor hem dus om meerdere redenen een apart duel. "Dit is een beetje gekke situatie. De wedstrijd tegen Ajax gaat voor ons behalve de eer, nergens meer om. De play-offs spelen toch in mijn achterhoofd. Voor het eerst dit seizoen kijken we verder vooruit", stelt de spits, die keihard zijn best gaat doen en wil knokken. "Daar hoeft PSV zich niet druk over te maken."