'Van Gaal vangt dik miljoenensalaris bij United: flinke bonusstructuur in deal'

'Van Gaal vangt dik miljoenensalaris bij United: flinke bonusstructuur in deal'

06-05-2016 09:47
15

Het contract van Manchester United-manager Louis van Gaal is gelekt door The Times. De Engelse krant schrijft dat hij een salaris van ruim tien miljoen euro kán verdienen, dat er nog diverse bonussen in het verschiet liggen én dat er een afkoopsom is opgenomen in de verbintenis.

Jaarlijks krijgt Van Gaal een bedrag van 4,2 miljoen euro als basissalaris. Daarnaast krijgt hij een loyaliteitspremie van 2,5 miljoen euro, ontvangt Van Gaal voor zijn imagorechten twee miljoen euro en kan hij 1,4 miljoen euro verdienen als United de Champions League bereikt. In totaal komt dat neer op een bedrag van 10,1 miljoen euro aan salaris.

Van Gaal kan dat bedrag opvijzelen door een flinke bonusstructuur. Hij krijgt 507.000 euro voor het winnen van de FA Cup. United staat nu in de finale van dat toernooi. Maar Van Gaal heeft een bonus van 1,9 miljoen euro gemist, aangezien hij de Premier League en Champions League niet wint. 

Verder is er nog een bonus voor het winnen van de League Cup, de Europa League, het WK voor Clubs én de Europese Supercup opgenomen in het contract. Ook die bonussen kan Van Gaal niet meer pakken. United kan overigens het contract van Van Gaal afkopen voor een bedrag van 6,4 miljoen euro.