'Kampioen Leicester geeft extra gas en komt in zoektocht uit bij Ajax'

'Kampioen Leicester geeft extra gas en komt in zoektocht uit bij Ajax'

06-05-2016 13:36
14

De naam van Arek Milik blijft opduiken in de geruchtenrubrieken, maar vrijdag lijkt het menens. Leicester City zou serieus werk willen maken van de komst van de trefzekere Ajax-spits.

Milik steekt de laatste weken in bloedvorm, met twaalf doelpunten in zijn laatste tien Eredivisie-optredens. Dat gaat niet onopgemerkt voorbij bij clubs die op zoek zijn naar een nieuwe spits voor volgend seizoen. Na onder meer Internazionale en Sevilla wordt nu Leicester genoemd.

Het Poolse Przeglad Sportowy meldt dat Leicester in 2014 al een oogje had op Milik, maar een deal met Bayer Leverkusen toen afketste omdat dat de club niet in de Premier League speelde. De aanvaller streek vervolgens op huurbasis neer in Amsterdam. Leicester is inmiddels kampioen van Engeland en schijnt hem nog niet vergeten te zijn, zeker niet door zijn recente topprestaties.

Manager Claudio Ranieri zou bovendien groot fan zijn van Milik en Leicester opdracht hebben gegeven om de mogelijkheid te onderzoek of het doelwit haalbaar is. Verwacht wordt dat een deal ná het EK in Frankrijk pas rond gaat komen. Hoeveel geld gemoeid is met een eventuele transfer, is nog niet duidelijk.