Belangen zijn groot in Leeuwarden: 'Iedereen weet waar het om gaat'

Belangen zijn groot in Leeuwarden: 'Iedereen weet waar het om gaat'

06-05-2016 17:30
9

Excelsior kan zich zondag bij een zege op het al gedegradeerde SC Cambuur in de laatste speelronde veilig spelen. Trainer Fons Groenendijk put ondanks een zeer matige uitreeks vertrouwen uit de laatste vijf wedstrijden.

In de laatste negen uitduels pakten de Kralingers twee punten (twee keer een gelijkspel en zeven nederlagen). Groenendijk blijft echter positief. "Uit de laatste vijf thuiswedstrijden hebben we acht punten behaald tegen teams die allemaal strijden om een play-off-ticket voor Europees voetbal", zegt hij op de clubsite. Nummer vijftien Excelsior verdedigt een punt voorsprong op Willem II.

"We hebben dus laten zien dat we het kunnen, maar nu moeten we er ook echt staan als het moet", gaat Groenendijk verder. "We zullen agressief en goed uit de startblokken moeten komen. Alles wat we doen moet energiek en levendig zijn, zowel met als zonder bal. Het zal echter geen makkelijke middag worden, Cambuur heeft namelijk een goede ploeg met een aantal leuke spelers."

"We zullen er op de juiste momenten moeten staan, dus moeten we scherp zijn, messcherp. Daar heb ik echter alle vertrouwen in. Je merkt dat iedereen weet waar het om gaat", besluit Groenendijk, die tegen de Leeuwarders niet kan beschikken over de geblesseerde doelmannen Alessandro Damen en Filip Kurto. Ook Danilho Doeki is niet fit genoeg, maar linksback Bas Kuipers lijkt wel op tijd fit.