Kluivert tekent bij Ajax en geeft waarschuwing: Hij gaat het moeilijk krijgen

Kluivert tekent bij Ajax en geeft waarschuwing: "Hij gaat het moeilijk krijgen"

06-05-2016 18:12
10

Patrick Kluivert keert terug bij Ajax. De voormalig aanvaller van de club én het Nederlands elftal tekende vrijdag een contract bij de Amsterdammers. Hij gaat aan de slag als trainer van Ajax onder 19 (de A1) en heeft er veel zin in.

De A1, tegenwoordig onder 19 genoemd, is een belangrijk elftal voor Ajax. "Vanuit daar kunnen spelers de stap maken naar het eerste of de beloften. Ik probeer hen een extra duw te geven om dat te verwezenlijken", geeft Kluivert aan bij Ajax TV. "Ik heb zelf in een situatie gezeten waarin ik vanuit de A1 direct ben doorgestroomd naar het eerste. Dat is niet voor iedereen weggelegd."

Wedden

Meer odds

Kluivert denkt dat hij de aangewezen persoon is voor de talenten en staat te popelen. "Er waren al een tijdje gesprekken met Ajax, maar ik kon het nog niet van de daken schreeuwen. Nu kan het gelukkig." Hij vervolgt: "Ik heb altijd gezegd dat ik coach van eerste team wil worden, dit is een mooie stap daar naartoe." Frank de Boer, nu trainer van het eerste, begon ook als coach van de A1. Gaat Kluivert hetzelfde pad bewandelen? "Ik ga eerst hier beginnen, zeg nooit nooit."

Aankomend seizoen krijgt Kluivert de beschikking over zijn zoon Justin Kluivert, die in de A1 speelt. "Hij vond het een verrassing, hij dacht dat ik terug zou komen, maar hij wist niet dat ik bij de A1 zou komen. Hij was blij verrast, ik zag een glimlach op zijn gezicht. Maar ik ga hem gewoon behandelen als één van de spelers van de A1. Natuurlijk is het mijn zoon, maar hij gaat het moeilijk krijgen. Want ik ga extra kritisch naar hem kijken, net zoals bij andere spelers."