'Good old' Oost schiet verrassing naar halve finale tegen Excelsior of Willem II

06-05-2016 20:19
3

Almere City FC heeft de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie bereikt. De manschappen van trainer Jack de Gier wonnen op bezoek bij FC Emmen mede door drie goals van 'good old' Jason Oost met 1-4.

De bezoekers zitten in een prachtige flow en begonnen na de winterstop onder de nieuwe coach De Gier aan een flinke opmars in de Jupiler League. Ook Emmen kon Almere niet stuiten in eigen huis. Het heenduel eindigde al in een overtuigende 4-1 zege voor Almere, dat in Emmen op achterstand kwam. Erixon Danso mocht de 1-0 aantekenen na negen minuten.

In de 29e minuut kreeg Tim Siekman en gele kaart en het bleek dat hij zijn team flink dupeerde, toen hij in de 54e minuut ook voor de tweede maal geel zag. Daarna was het gedaan met de dadendrang van Emmen, mede door een vlammend optreden van captain Oost. De aanvaller kopte na een uur keurig raak en schoot een kwartier voor tijd ook het enige overgebleven sprankje hoop van Emmen aan diggelen: 1-2.

Tien minuten voor tijd werd het nog erger en werd Oost nog 'hattrickhero' (1-3). Soufyan Ahannach maakte er ook nog 1-4 van. Almere treft in de halve finale de nummer zestien van de Eredivisie. Zondag wordt bekend of Excelsior óf Willem II de tegenstander van Almere wordt.