FC Eindhoven presenteert 'enorme aanwinst' als opvolger Van der Gaag

FC Eindhoven presenteert 'enorme aanwinst' als opvolger Van der Gaag

06-05-2016 21:14
10

Ricardo Moniz gaat komend seizoen aan de slag als trainer van FC Eindhoven. De oefenmeester neemt het stokje over van Mitchell van der Gaag, die vanwege 'andere inzichten' al na één seizoen vertrekt bij de Jupiler League-club.

De 51-jarige Moniz tekent voor twee seizoenen, bevestigt de club aan het Eindhovens Dagblad. FC Eindhoven wilde niet wachten met de bekendmaking tot na de play-offs, omdat ze het risico te groot vond dat het nieuws komende week zou uitlekken. "Dat zou ten koste gaan van de voorbereiding op de play-offwedstrijd tegen NAC vrijdag", zegt algemeen directeur Kees Lepelaars. "Vanaf zaterdag is ons vizier volle bak op de play-offs gericht."

Wedden

Meer odds

Het inlijven van Moniz is het eerste wapenfeit van technisch manager Harm van Veldhoven, die half februari in het Jan Louwers Stadion begon. Van Veldhoven ziet in Moniz, die tussen 1981 en 1984 voor de club speelde, 'een enorme aanwinst voor FC Eindhoven om gezamenlijk de sportieve ambities verder uit te bouwen'.

Moniz was in het verleden onder meer werkzaam bij Feyenoord (assistent), Jong PSV, de jeugd van Tottenham Hotspur en HSV (techniektrainer en kort hoofdtrainer) en Redbull Salzburg (hersteltrainer en hoofdtrainer). Vorig jaar december werd hij ontslagen bij het Engelse Notts County. Sindsdien zat hij zonder werk.