Eindhoven verrast met aanstelling: We waren al wel een beetje voorbereid

Eindhoven verrast met aanstelling: "We waren al wel een beetje voorbereid"

08-05-2016 11:47
1

Terwijl FC Eindhoven komende week aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie begint, werd het onrustig op het trainersfront. Mitchell van der Gaag vertrekt na één seizoen, Ricardo Moniz neemt het stokje over. Na enig aandringen van Voetbal International wil technisch directeur Harm van Veldhoven een toelichting geven.

Van Veldhoven wil zich met Eindhoven richten op de dubbele confrontatie met NAC Breda, maar reageert toch op het trainersnieuws. "In topvoetbal gebeurt er veel en je kunt niet alles in de hand houden. Wij wilden het trainersnieuws graag over de play-offs heen tillen, maar dat lukte niet. De feiten liggen er, dan moet je er mee dealen. Het is nooit een goed moment eigenlijk, maar op zich was het nu misschien nog wel goed zo", zegt Van Veldhoven tegen VI.

De aanstelling van Moniz is een verrassende. "Ik had Moniz al een aantal keer gesproken. Daar heb ik een goed gevoel bij gekregen. Hij heeft een uitgesproken, interessante voetbalvisie die past bij Eindhoven. Wij zijn ambitieus, net als hij", zegt Van Veldhoven, die na het bericht van Van der Gaag rap een opvolger vond."We waren al wel een beetje voorbereid, we kenden de twijfels van Mitchell. Maar het is allemaal in een stroomversnelling geraakt."

Moniz was in het verleden trainer bij onder meer Hamburger SV, Red Bull Salzburg en Notts County.