'Dat zijn Eredivisie-waardige spelers, maar wij hoeven niemand te verkopen'

'Dat zijn Eredivisie-waardige spelers, maar wij hoeven niemand te verkopen'

09-05-2016 19:56
6

De degradatie van SC Cambuur naar de Jupiler League heeft geen gevolgen voor de samenwerking met Manchester City. Althans, dat meent technisch directeur Henry van der Vegt.

De kans is aannemelijk dat er volgend seizoen weer een paar huurlingen naar Leeuwarden komen. "We hebben al een aantal keer contact gehad", zegt Van der Vegt tegen Voetbal International. "Wij zijn erg tevreden over de samenwerking, maar Manchester City ook."

"Jack Byrne was afgelopen seizoen de City-huurling met de meeste speelminuten. Albert Rusnak heeft via Cambuur een transfer kunnen maken naar FC Groningen. We zijn in gesprek en ik acht de kans groot dat er weer een speler komt. Het moet alleen wel van beide kanten passen", aldus Van der Vegt, die al druk bezig is met de selectie voor de nieuwe jaargang.

Momenteel heeft Cambuur al tien spelers onder contract staan. Daar zitten ook Eredivisie-waardige krachten als Erik Bakker en Sander van de Streek tussen, maar bang voor een leegloop is Van der Vegt niet. "Ja, dat zijn Eredivisie-waardige spelers, maar wij hoeven niemand te verkopen. We willen met een zo sterk mogelijk elftal de Jupiler League in."