Smeets-stop na beslissende 1-1 tegen Ajax: 'Daar kunnen we last van krijgen'

Smeets-stop na beslissende 1-1 tegen Ajax: 'Daar kunnen we last van krijgen'

10-05-2016 08:23
5

De Graafschap-middenvelder Bryan Smeets maakte zondag tegen Ajax de allesbeslissende 1-1 op De Vijverberg. Daarmee besliste hij de titelstrijd in het voordeel van PSV. De media doken er bovenop en 1Limburg meldde zelfs dat Smeets ernstig bedreigd werd. Niks van waar, zo blijkt nu.

De Limburgse omroep - De Graafschap speelt in de play-offs tegen MVV Maastricht - stelde dat Smeets 'ernstig bedreigd zou worden door fans van Ajax en daarom een interview had afgezegd'. Het bleek onzin. "Net zoals andere spelers van De Graafschap heb ik zowel positieve als negatieve reacties gehad na de wedstrijd tegen Ajax. Dat is ook wel begrijpelijk", geeft Smeets aan in De Gelderlander.

"Met de club is afgesproken dat we vanaf maandag de knop omzetten en de focus leggen op de play-offs tegen MVV. Daar passen geen twintig interviews bij die gaan over de wedstrijd van zondag tegen Ajax", aldus Smeets, die naar De Wereld Draait Door, Hart van Nederland en Pauw kon. "We willen ook niet nog dagen olie op het vuur gooien. Dat zou de aandacht afleiden en kunnen leiden tot meer reacties waar we eventueel last van zouden kunnen krijgen."