Update: Twee vliegen in één klap voor Bayern: ook akkoord met Dortmund

Update: Twee vliegen in één klap voor Bayern: ook akkoord met Dortmund

10-05-2016 12:38
48

Bayern München heeft de eerste versterking voor het nieuwe Bundesliga-seizoen binnen. Benfica-wonderkind Renato Sanches is voor vijf jaar vastgelegd, zo maakt de club bekend. BILD meldt dinsdag dat de landskampioen bovendien een akkoord heeft bereikt over de transfer van Mats Hummels (Borussia Dortmund). 

Via de officiële kanalen laat Bayern dinsdag weten dat de achttienjarige Sanches tot medio 2021 heeft getekend in Zuid-Duitsland. De club meldt dat het wonderkind 35 miljoen euro heeft gekost. Sanches brak dit seizoen door in de Portugese competitie. De aanvallende middenvelder werd lange tijd gelinkt aan Manchester United, maar de Engelse grootmacht vist dus achter het net. Benfica maakt zelf bekend dat het in de toekomst maximaal 45 miljoen euro (!) aan prestatiebonussen kan ontvangen. 

BILD claimt ondertussen dat Bayern ongeveer 38 miljoen euro gaat betalen aan Dortmund voor de diensten van Hummels. De centrale verdediger, die zijn jeugdopleiding genoot bij Der Rekordmeister en in 2009 naar BVB verkaste, tekent waarschijnlijk nog deze maand in München. Hummels gaf onlangs aan dat hij deze zomer graag wil overstappen naar de kampioen. Dat leverde hem de nodige hoon op van zijn eigen achterban. 

Update 12.38 uur: Borussia Dortmund maakt via de officiële kanalen bekend dat het een akkoord heeft bereikt met Bayern over de transfer van Hummels. Voor de international wordt ongeveer 35 miljoen euro betaald. Net als Sanches tekent de 27-jarige Hummels voor vijf jaar in München.