Bayern München verbaast voetbalwereld en geeft 70 miljoen uit: Zijn erg trots

Bayern München verbaast voetbalwereld en geeft 70 miljoen uit: "Zijn erg trots"

10-05-2016 12:59
22

Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, gaf Bayern München dinsdag ruim 70 miljoen euro uit. Mats Hummels (38 miljoen) en Renato Sanches (35 miljoen) werden overgenomen van respectievelijk Borussia Dortmund en Benfica. Clubpresident Karl-Heinz Rummenigge is trots op de coup die Bayern gepleegd heeft. 

De achttienjarige Sanches (foto) stond ook in de belangstelling van diverse grootmachten uit de Premier League. De kampioen van de Bundesliga gaat nu dus aan de haal met het Portugese wonderkind, dat voor vijf jaar tekende in München. Benfica onthulde inmiddels dat het maximaal liefst 45 miljoen euro aan prestatiebonussen kan ontvangen voor de middenvelder. "Renato is een enorm groot talent", legt Rummenigge uit op de website van Bayern. "Hij is een dynamische, sterke middenvelder die onze selectie absoluut gaat versterken." 

De komst van Hummels zat al even in de pijplijn. De Duits international tekende eveneens voor vijf jaar in de Allianz Arena. Rummenigge noemt de stopper 'één van de beste verdedigers ter wereld'. "We zijn erg trots dat het ons gelukt is om Mats vast te leggen. Met hem in onze gelederen zullen we komend seizoen nóg beter gaan presteren."