VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

12-05-2016 12:00
27

De reguliere competitie van de Eredivisie is afgelopen weekend geëindigd en dus maakt VoetbalPrimeur met zijn bezoekers de balans op. In de zoektocht naar het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar zijn we aanbeland bij de verkiezing van beste linksback.

VoetbalPrimeur geeft met vijf genomineerden voor de linksbackpositie de voorzet die onze bezoekers onder dit bericht in een poll kunnen inkoppen. Welke van deze vijf linksbacks verdient een plekje in ons Elftal van het Jaar? Stem hieronder! De vijf genomineerden:

Wedden

Meer odds

Ridgeciano Haps (AZ)
Heeft zich explosief ontwikkeld bij AZ. Is onvermoeibaar en is net zo vaak in de aanval te vinden als in de verdediging, zonder zijn defensieve taken daarbij uit het oog te verliezen. Wordt de ‘nieuwe Willems’ genoemd, maar wie zegt dat Haps niet beter kan worden?

Terence Kongolo (Feyenoord)
Speelt inmiddels al een beetje als een routinier bij Feyenoord. Is niet alleen linksback maar wordt ook als centrale verdediger gebruikt. Maakt voor Kongolo overigens niets uit: op elke positie staat hij zijn mannetje.

Lucas Woudenberg (NEC)
Wordt een serieuze concurrent van Kongolo op de linksbackpositie bij Feyenoord volgend seizoen. Is klaar voor een doorbraak in Rotterdam. Heeft bij NEC laten zien alles in zich te hebben wat een goede verdediger voor de top van Nederland in zich moet hebben.

Mitchell Dijks (Ajax)
Heeft bewezen dat Ajax hem eerder nooit naar Heerenveen had moeten laten vertrekken. Speelt alsof hij al jaren in het eerste van de Amsterdammers voetbalt. Valt af als Ajax het 3-4-3-systeem hanteert, maar is de onbetwiste nummer één op links in een 4-3-3-systeem.

Mark-Jan Fledderus (Heracles Almelo)
Als linksback? Dat had niemand voorafgaand aan dit seizoen kunnen bevroeden. Staat symbool voor het goede seizoen van Heracles Almelo dit seizoen. Geeft alles voor zijn team en wordt gehaat en geliefd om zijn maniertjes. Iemand die je altijd in je team wilt hebben, en nooit als tegenstander.

Welke linksback vond jij dit seizoen het beste? Stem in de poll hieronder op jouw favoriet! Mis je iemand? Laat het weten in het reactiesysteem!

Je kunt ook al stemmen op:
- Doelman
- Rechtsback
- Centrale verdedigers