Maatregelen voor duel De Graafschap: PSV'ers mogen Superboeren niet steunen

Maatregelen voor duel De Graafschap: PSV'ers mogen Superboeren niet steunen

10-05-2016 14:45
33

Uit angst voor ongeregeldheden zijn er komende vrijdag tijdens het play-offduel tussen MVV en De Graafschap geen fans uit Amsterdam, Eindhoven en Doetinchem welkom in de thuisvakken. Dat meldt de club uit Maastricht dinsdag op de website.

MVV kondigt een '100% ID-controle aan' bij het kopen van kaartjes en het betreden van het stadion. 'Supporters uit de regio Doetinchem, Eindhoven, Amsterdam... zullen niet toegelaten worden', schrijft de Jupiler League-club. 'Enkel supporters uit regio Maastricht e.o. zullen toegelaten worden. Er is een verplichte buscombi voor supporters van De Graafschap en van andere clubs die De Graafschap willen aanmoedingen. Supporters met supportersuitingen van andere clubs zullen niet toegelaten worden in het stadion.'

De maatregelen lijken te zijn genomen om te voorkomen dat er olie op het vuur wordt gegooid na de onrust tijdens de afgelopen dagen. PSV'ers zouden De Graafschap willen bedanken voor hun rol in de titelstrijd door de club aan te moedingen in de play-offs.

Na de verrassende ontknoping van de titelstrijd in de Eredivisie zouden er zowel bij De Graafschap als bij Bryan Smeets, doelpuntenmaker tegen Ajax, 'negatieve reacties' of bedreigingen zijn binnengekomen. Door het gelijkspel in Doetinchem verspeelde Ajax de titel aan PSV. Maandag zouden fans van Ajax en Feyenoord geprobeerd hebben om naar Eindhoven af te reizen om het PSV-titelfeest te verstoren.