Begroting schiet omhoog bij Go Ahead Eagles: extra boost bij promotie

Begroting schiet omhoog bij Go Ahead Eagles: extra boost bij promotie

10-05-2016 17:50
3

Als Go Ahead Eagles weet te promoveren naar de Eredivisie, dan levert dat de club zo'n drie miljoen euro op. De club kan, ook in het geval dat The Eagles in de Jupiler League blijven, beschikken over een gezonde financiële huishouding. 

Edwin Lugt, de voorzitter van Go Ahead Eagles, meldt dat de club de een aantal inkomstenbronnen niet heeft kunnen opnemen in de begroting voor het seizoen 2016/2017. Zo speelt Go Ahead Eagles, in tegenstelling tot dit seizoen, geen Europees voetbal. Ook het bekervoetbal wordt niet meegenomen in de begroting. Bij beide evenementen rinkelde de kassa in Deventer het afgelopen seizoen volop.

De shirtsponsoring draait daarentegen als een tierelier, vertelt Lugt in De Stentor. Bij promotie zal de omzet een flinke boost krijgen. Alleen al aan tv-gelden verdient de club een miljoen euro extra. Verder krijgt de verkoop van business-seats een impuls. "Als we niet gedegradeerd waren, hadden we dit seizoen een omzet van 7,5 miljoen euro kunnen draaien. Ik verwacht dat we dat bedrag na promotie moeten kunnen halen."

Go Ahead Eagles speelt aanstaande vrijdag en maandag tegen VVV-Venlo. Als Go Ahead over twee duels beter blijkt, dan wacht MVV Maastricht of De Graafschap in een tweeluik. Als ook die twee duels positief worden afgesloten, dan speelt het team uit Deventer volgend seizoen dus weer op het hoogste niveau.