PSV-fans zingen antisemitisch lied: club doet onderzoek naar de beelden

PSV-fans zingen antisemitisch lied: club doet onderzoek naar de beelden

10-05-2016 17:02
146

PSV heeft een onderzoek ingesteld naar een filmpje dat op internet de ronde doet. In de video is te horen hoe PSV-fans in een vestiging van de McDonalds een antisemitisch lied zingen.

Woordvoerder Thijs Slegers laat aan het Eindhovens Dagblad weten dat de club onderzoek gaat doen naar wat er precies gaande is. "Dan gaan we bekijken of we de mensen herkennen en of ze 'bij ons' horen. Als dat niet het geval is, kunnen we verder niets doen." Slegers kan nog niet zeggen of het filmpje van afgelopen maandag is, toen PSV werd gehuldigd als kampioen.

Wedden

Meer odds

Op het filmpje is te horen hoe fans in PSV-shirts zingen: 'Mijn vader zat bij de commando's, mijn moeder bij de SS. Samen verbrandden ze joden, want joden die branden het best'. De KNVB is op dit moment niet van plan om stappen te ondernemen. Wel keurt de voetbalbond de tekst sterk af.

Hetzelfde lied werd vorig jaar in Stadion Galgenwaard door een deel van de aanhang van FC Utrecht gezongen tijdens het duel met Ajax. Daar volgde een boete van tienduizend euro op.




Video: Dumpert