Roda JC grijpt keihard in: 'Laat duidelijk zijn dat er incidenten zijn geweest'

Roda JC grijpt keihard in: 'Laat duidelijk zijn dat er incidenten zijn geweest'

10-05-2016 20:42
9

Roda JC lijkt de uiterst onsympathieke uitspraken van Darije Kalezic over technisch directeur Ton Caanen aan te grijpen om de trainer te ontslaan. Dinsdag werd Kalezic per direct op non-actief gesteld naar aanleiding van een interview na Roda - Willem II van afgelopen zondag. 

De oefenmeester zei onder meer dat Caanen 'te lang een autoverkoper is geweest' en 'duidelijk nog nooit bij een Nederlandse Eredivisie-club heeft gewerkt. Voor de formatie uit Kerkrade reden genoeg om afscheid te nemen van Kalezic. Voetbal International schrijft dat Roda de uitlatingen in feite gebruikt als een stok om mee te slaan; blijkbaar had de Eredivisie-club al vóór zondag plannen om afscheid te nemen van Kalezic.

In gesprek met VI wil algemeen directeur Wim Collard weinig kwijt over de beslissing om Kalezic per direct te lozen. "Laat duidelijk zijn dat er door het jaar heen incidenten zijn geweest, maar het feit van zondag alleen al vonden wij méér dan ongepast en reden voor de beslissing die we nu hebben genomen."

Collard voegt daaraan toe dat 'de interne onvrede over zowel het verdedigende spel als de slechte balans tijdens thuiswedstrijden een minder zwaarwegende motivatie' is geweest om op zoek te gaan naar een nieuwe coach. De club gaat nu de tijd nemen om een opvolger aan te stellen.