VoetbalPrimeur Elftal van het jaar: middenvelders (1)

VoetbalPrimeur Elftal van het jaar: middenvelders (1)

13-05-2016 12:00
25

VoetbalPrimeur is op zoek naar het Elftal van het Jaar en kan jouw hulp daar goed bij gebruiken. In deze editie kan gestemd worden op de twee beste verdedigende/controlerende middenvelders van het jaar.

Ook dit jaar breken we de posities op het middenveld op in twee verkiezingen. Maandag kan er gestemd gaan worden voor de twee beste aanvallende middenvelders/flankspelers. En nu is het tijd voor de twee beste verdedigende en controlerende middenvelders. VoetbalPrimeur heeft acht middenvelders voor twee posities genomineerd, aan onze bezoekers om in de poll onder dit bericht op hun favoriet te stemmen. De acht genomineerden:

Nemanja Gudelj (Ajax)
Is met zijn passing, inzicht en schot een aanwinst gebleken voor Ajax. Kreeg aanvankelijk veel kritiek vanwege zijn spel, maar stapte daar makkelijk overheen en is inmiddels uitgegroeid tot onmisbare schakel. Noemt zichzelf de Guardado van Ajax en heeft daar gelijk in.

Thomas Bruns (Heracles Almelo)
Is, zoals Foppe de Haan beschreef, een verschrikkelijke klootzak. In de goede zin van het woord. Het succes van Heracles dit seizoen straalde ook af op Bruns, samen met de aanvallender ingestelde Bel Hassani de motor van het Almelose middenveld.

Andres Guardado (PSV)
Heeft ook dit seizoen weer laten zien voor Eredivisie-begrippen een topspeler te zijn. Was met zijn ervaring en rust van grote waarde in de Champions League en titelstrijd en liet de liefhebber met elke steekbal, elke pass, elke balverovering weer smullen.

Janio Bikel (NEC)
Is een van de verklaringen van het uitstekende seizoen van NEC. Had na de winterstop wel een dipje, maar is met zijn twintig jaar een revelatie. Onverslaanbaar in de duels, een bikkel op het middenveld.

Tonny Vilhena (Feyenoord)
Groeide in het seizoen en piekte op het juiste moment toen Feyenoord hem het meest nodig had. Heeft met zijn goede vorm in het laatste deel van het seizoen goede zaken gedaan, want met zijn transfervrije status staan de clubs nu voor hem in de rij.

Rico Strieder (FC Utrecht)
Kwam met trainer Ten Hag mee van Bayern München en gaf Duitse degelijkheid aan het middenveld van FC Utrecht. Uitstekende balveroveraar en passer en sloot het reguliere seizoen af met een héérlijke streep tegen AZ.

Jorrit Hendrix (PSV)
Staat symbool voor het luxeprobleem van PSV dit seizoen. Speelde geweldig, maar belandde in februari alsnog op de bank door de komst van Van Ginkel. Doet overigens niets af aan het seizoen van Hendrix, want de PSV’er heeft bewezen Nederlandse top-waardig te zijn.

Ben Rienstra (AZ)
Maakte moeiteloos de overstap van Zwolle naar Alkmaar. Is met zijn uiterst nauwkeurige passing de ideale opvolger van Gudelj gebleken. Heeft defensief en aanvallend zijn inbreng en gaat een vaste kracht van AZ blijven de komende jaren.

Welke controlerende/defensieve middenvelder vond jij dit seizoen het beste? Stem in de poll hieronder op jouw favoriet! Mis je iemand? Laat het weten in het reactiesysteem!

Je kunt ook al stemmen op:
- Doelman
- Rechtsback
- Centrale verdedigers
- Linksback