Van de Looi: Of dat slim is om te doen als trainer? Dat moet nog blijken

Van de Looi: "Of dat slim is om te doen als trainer? Dat moet nog blijken"

12-05-2016 08:08
1

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi verwacht dat hij snel weer kan beschikken over Simon Tibbling. De middenvelder, die herstelt van een kniekwetsuur, kan zeer waarschijnlijk nog van waarde zijn in de play-offs om Europees voetbal.

In de Euroborg staat donderdagavond het eerste duel met Heracles Almelo op het programma. Beide ploegen troffen elkaar afgelopen week nog in de competitie (2-1). "Is het niet nu, dan zeker zondag", zegt Van de Looi in De Telegraaf over de rentree van Tibbling. "Hij is enorm gretig." Met Jesper Drost (knieklachten) heeft de oefenmeester wel een nieuw twijfelgeval in de selectie.

Van de Looi verwacht dat Heracles een metamorfose ondergaat. Afgelopen zondag kregen Wout Weghorst, Mark-Jan Fledderus en Ramon zomer rust met het oog op de play-offs. "Of dat slim is om te doen als trainer? Dat moet nog blijken, ik kan daar beter niks van zeggen", lacht Van de Looi. "Er zaten jongens bij die wat klachtjes hadden, waar niet alle risico mee is genomen."

"Bovendien zijn Zomer en Fledderus ervaren jongens die daarmee om kunnen gaan. Het was niet zo raar. Wel leveren ze iets in door de schorsing van Iliass Bel Hassani", besluit de Groningse coach.