Groenendijk volgt voorbeeld De Boer en vertrekt: 'Besloten te respecteren'

Groenendijk volgt voorbeeld De Boer en vertrekt: 'Besloten te respecteren'

12-05-2016 11:05
12

Excelsior moet op zoek naar een nieuwe trainer. Alfons Groenendijk en de Kralingers hebben in goed overleg besloten uit elkaar te gaan. De oefenmeester is toe aan een nieuwe uitdaging. Daarmee volgt Groenendijk het voorbeeld van Frank de Boer, die donderdag zijn vertrek bij Ajax aankondigde.

Groenendijk was bezig aan zijn eerste seizoen bij Excelsior. Hij slaagde erin om de Rotterdammers voor het tweede seizoen op rij te behouden voor de Eredivisie. "Natuurlijk zijn we allemaal enorm trots op wat we hebben bereikt met Excelsior", zegt hij op de website van Excelsior.

"We wisten dat het een lastig jaar zou worden en ik denk dat we uiteindelijk hartstikke blij kunnen zijn dat we ons als Excelsior rechtstreeks hebben kunnen handhaven. Het is echter ook een zwaar seizoen geweest. Na zondag heb ik alles voor mezelf op een rij gezet en geconcludeerd dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Dat heb ik zo ook aan de clubleiding laten weten", vervolgt de vertrekkende trainer.

Groenendijk had nog een contract voor een jaar. "Toen hij echter liet weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, hebben wij besloten dit te respecteren", zegt directeur Ferry de Haan, die hoopt zo snel mogelijk een opvolger voor Groenendijk te presenteren.