De Boer aast op vacante positie: 'Beste kandidaat om daar aan de slag te gaan'

De Boer aast op vacante positie: 'Beste kandidaat om daar aan de slag te gaan'

12-05-2016 18:03
14

Nu Roberto Martinez bij Everton ontslagen is, ligt de weg voor Frank de Boer open om naar de Premier League-club te verkassen. De 45-jarige trainer ambieert een baan in de Premier League en broer Ronald laat weten dat de vandaag vertrokken Ajax-trainer geïnteresseerd is om bij Everton aan de slag te gaan.

"In mijn ogen is hij de perfecte kandidaat om daar aan de slag te gaan, maar het is aan Everton om bij Frank aan te kloppen", aldus Ronald de Boer in gesprek met Sky Sports. De Boer maakte donderdag zijn vertrek bij Ajax wereldkundig. Vijfenhalf jaar na zijn aanstelling en met vier landstitels op zak vindt de trainer het tijd voor een nieuwe uitdaging. En die ligt er mogelijk bij The Toffees, die een manager zoeken na het ontslag van Martinez.

De Boer kon in een eerder stadium ook aan de slag bij Evertons aartsrivaal Liverpool of bij Tottenham Hotspur. "Toen Tottenham kwam was ik een van de opties, toen hebben ze iemand anders gekozen, dat is prima. Liverpool is ook bij me geweest, maar toen heb ik nee gezegd omdat ik er nog niet klaar voor was", liet De Boer weten bij AT5