Vijf clubs hebben 'recht' op extra geld Twente: 'Maken ook aanspraak'

Vijf clubs hebben 'recht' op extra geld Twente: 'Maken ook aanspraak'

12-05-2016 18:30
28

FC Twente heeft met de Eredivisie CV een compensatieregeling getroffen voor clubs die zijn getroffen door het wanbeleid van de Tukkers. Maar meer clubs dan alleen de huidige eredivisionisten eisen dat Twente gaat betalen, zo ook RKC Waalwijk.

Directeur Remco Oversier laat dat weten tegenover Omroep Brabant. "Ik denk dat er vijf clubs uit de Jupiler League aanspraak maken op een vergoeding. NAC Breda, VVV Venlo, Go Ahead Eagles, FC Dordrecht en RKC Waalwijk. Het lijkt mij niet meer dan logisch dat deze clubs gecompenseerd worden."

Die clubs zijn in de voorbije jaren, waarin Twente het te bont maakte, gedegradeerd. Zo ook RKC, dat tekort kwam. "Je kan de tijd niet terug draaien en je weet niet hoe het dan gelopen gelopen zou zijn. Maar als ik puur rationeel kijk, vind ik het een logische vraag om te kijken hoe de compensatie gaat plaatsvinden."

Oversier besluit zijn verhaal met een plausibele verklaring: "Het lijkt me niet meer dan logisch dat ook de clubs die niet meer in de Eredivisie zitten erbij betrokken worden. Wij hebben er ook pijn van gehad in het verleden."