Door De Boer gepasseerde Ajacied: 'In het begin hele mooie tijden onder hem'

Door De Boer gepasseerde Ajacied: 'In het begin hele mooie tijden onder hem'

12-05-2016 18:57

Ricardo van Rhijn speelde dit seizoen niet veel in het eerste van Ajax. Trainer Frank de Boer, die donderdag zijn vertrek aankondigde, koos voor Kenny Tete. Toch bewaart Van Rhijn fijne herinneringen aan zijn periode onder De Boer.

"Zijn vertrek is geen hele grote verrassing. Er was al wel wat twijfel over of hij wel of niet zou doorgaan. Het kon twee kanten op, dus wat dat betreft niet een hele grote verrassing", begint Van Rhijn tegenover FOX Sports. "Iedereen heeft zijn eigen carrière en moet doen wat het belangrijkste voor diegene is."

Van Rhijn is blij met de kansen die hij heeft gekregen van De Boer. "Ik heb in het begin hele mooie tijden met hem mogen meemaken. Hij is wel de trainer die me heeft laten debuteren in het eerste elftal. Dat is iets dat je niet snel vergeet. Maar nogmaals: ik begrijp de keuze dat hij voor zichzelf kiest en hiervoor heeft gekozen."

De Boer gaf aan dat nieuw elan niet zou misstaan bij de Amsterdammers. Is Van Rhijn het daarmee eens? "Het zou kunnen, het kan twee kanten op. Als zijn eigen gevoel dat zegt, dan is het een goede keuze voor hem en de club dat de wegen scheiden." Van de spelers hoefde hij niet te wijken. "Nee, absoluut niet. Natuurlijk niet."