'Las dat De Boer er een einde aan ging maken: een mooi moment hem te volgen'

'Las dat De Boer er een einde aan ging maken: een mooi moment hem te volgen'

12-05-2016 19:21
9

Alfons Groenendijk neemt al na één seizoen afscheid van Excelsior. De trainer heeft zijn vertrek donderdag kenbaar gemaakt en haalt nog even rustig uit naar de lokale media.

De oefenmeester moest zien op te boksen tegen de erfenis die Marinus Dijkhuizen had achtergelaten. "Maar ik ben niet in staat geweest Marinus te doen vergeten. Door zijn erfenis ontstond er een bepaald verwachtingspatroon en ik moest tot de conclusie komen dat ik het niet helemaal heb waargemaakt", vertelt Groenendijk tegenover de NOS.

"Ik kreeg het idee dat het als vrij normaal werd gezien. Overal waar ik heb gewerkt, had ik een heel goede band met de fans, maar daar is dit jaar geen seconde sprake van geweest. Ik heb normaal gesproken ook een normale band met de pers, maar de band met de lokale media was dit jaar dra-ma-tisch", luidt de uithaal van de coach.

Het bracht Groenendijk aan het twijfelen. "En Excelsior heeft niks aan een trainers die twijfels heeft." Ook Frank de Boer nam donderdag afscheid. "Frank is een maatje van me. We hebben samen cursus gedaan en ook samengespeeld. We kennen elkaar ontzettend lang en toen ik las dat hij er een einde aan ging maken, dacht ik: dit is een mooi moment om hem te volgen."