De Mos stelt eventuele opvolger van De Boer voor: Zou een sensatie zijn

De Mos stelt eventuele opvolger van De Boer voor: "Zou een sensatie zijn"

13-05-2016 09:09
8

Het speculeren over een opvolger van Frank de Boer is begonnen. De 45-jarige trainer besloot er na vijfenhalf jaar mee te stoppen bij Ajax om zich te richten op een nieuwe uitdaging. In het Algemeen Dagblad stellen Co Adriaanse, Gerard van der Lem en Aad de Mos eventuele opvolgers voor.

De Mos komt met de meest opvallende naam. "Allereerst: Roger Schmidt. Zou een sensatie zijn", aldus De Mos. "Ajax heeft behoefte aan zo'n trainer. Nederland werd op het WK'74 wereldberoemd door het druk zetten, dat was hét handelsmerk. Schmidt deed het bij Salzburg en nu bij Leverkusen. Wil Ajax bij die zogenaamde Hollandse School uitkomen, dan denk je aan Peter Bosz. Die heeft bij Vitesse iets neergezet waarover gesproken werd."

Adriaanse zou voor Bosz kiezen. De man die in de media al genoemd wordt als opvolger van De Boer. "Bosz is een echte vakman, heeft visie, ervaring, kennis en kunde en heeft bewezen teams aantrekkelijk voetbal te laten spelen", liet de 68-jarige oefenmeester weten. "Ik ben zeer benieuwd hoe hij het zou doen. Nee, zelf ben ik niet beschikbaar."

Voormalig Ajax-assistent Van der Lem denkt dat Jaap Stam de beste optie is. "Ajax wilde zijn eigen trainers toch opleiden? Nou, Jaap Stam is toe aan een volgende stap, heb ik begrepen. Hij heeft een goede uitstraling, kan zich prima presenteren en is enorm gegroeid in zijn persoonlijkheid."