VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: middenvelders (2)

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: middenvelders (2)

16-05-2016 12:00
32

VoetbalPrimeur blikt terug op het afgelopen Eredivisie-jaar met de verkiezing van het Elftal van het Jaar. Deze keer zijn we op zoek naar twee aanvallende middenvelders en/of flankspelers en daar hebben we uiteraard jullie hulp weer bij nodig.

Nadat we eerder de controleurs en verdedigende middenvelders hebben behandeld, is het nu tijd voor spelers waarbij het accent op de aanvallende kwaliteiten ligt. Daartoe kunnen, net als vorig seizoen, aanvallende middenvelders én buitenspelers behoren. VoetbalPrimeur heeft acht spelers genomineerd waarvan er twee in het elftal zullen verschijnen. Stemmen kunnen onder dit bericht in de poll worden uitgebracht! Dit is wat ons betreft een van de moeilijkste keuzes in dit Elftal van het Jaar, dus heel veel succes!

Hakim Ziyech (FC Twente)
Werd al met overmacht gekozen tot VP Speler van het Jaar en ook deze nominatie is dik verdiend. Was verreweg de beste man bij een binnen en buiten het veld worstelend FC Twente. Spelmaker pur sang, schitterende traptechniek, fantastisch inzicht. Scoort bovendien altijd prachtig.

Edouard Duplan (ADO Den Haag)
Koning Assist van dit seizoen in de Eredivisie. Zit perfect op zijn plek bij een club als ADO Den Haag, waar hij er lustig op los dribbelt op de flanken. Heeft met Havenaar in de spits gelukkig ook een collega die zijn afgemeten passjes en voorzetten binnen kan tikken.

Davy Klaassen (Ajax)
De leider en beste man van Ajax dit seizoen. Speelt alsof hij al een decennium de Amsterdamse aanvoerder is, maar is in werkelijkheid pas drie jaar echt volwaardig lid van het eerste. Kon niet voorkomen dat Ajax de landstitel verspeelde, maar zonder Klaassen waren de hoofdstedelingen nooit zo ver gekomen.

Davy Pröpper (PSV)
Maakte moeiteloos de overstap van Vitesse naar PSV. Technisch misschien wel de beste in de Eindhovense equipe en een belangrijk beginstation van een groot deel van de aanvallen. Behoort tot de beste middenvelders in Nederland en eindigde als derde in de VP Awards 2016.

Bart Ramselaar (FC Utrecht)
Een van de verrassingen van dit seizoen. Heeft het stempel ‘toptalent’ verdiend met zijn spel bij FC Utrecht. Schopte het zelfs tot de voorselectie (en misschien wel de definitieve selectie) van Oranje. Is pas 19 en miste dit seizoen geen enkel competitieduel.

Marco van Ginkel (PSV)
Speelde slechts een halfjaartje bij PSV, maar wist daarin een uitstekende indruk achter te laten. Was doorslaggevend in de race om de titel met de productiviteit van een spits: acht goals in dertien competitiewedstrijden. Zijn terugkeer is een absolute versterking van de Eredivisie geweest.

Ilias Bel Hassani (Heracles Almelo)
Spil van het Almelose succes dit seizoen. Begon alle 34 wedstrijden in de basis, een prestatie op zich, en scoorde daarin acht doelpunten. Onvermoeibaar en creatief. Ambieert deze zomer een stap naar de topvijf van de Eredivisie. Zou goed bij een club als AZ passen.

Amin Younes (Ajax)
Een voltreffer van Ajax, dat niet bekend staat om zijn succesvolle transferbeleid. Explosief, doelgericht. Begon het seizoen niet als basisspeler maar was aan het einde van de competitie een van de belangrijkste mannen in Amsterdam.

Welke aanvallende middenvelder/buitenspeler vond jij dit seizoen het beste? Stem in de poll hieronder op jouw favoriet! Mis je iemand? Laat het weten in het reactiesysteem!

Je kunt ook al stemmen op:
- Doelman
- Rechtsback
- Centrale verdedigers
- Linksback
- Controlerende/verdedigende middenvelders