Ik ben blij en trots hier te zijn na geheim overleg in geheime kantoren

"Ik ben blij en trots hier te zijn na geheim overleg in geheime kantoren"

13-05-2016 11:31
12

NEC presenteerde vrijdagochtend Peter Hyballa als opvolger van Ernest Faber. De Nijmegenaren hebben met de Duitser een charismatische hoofdtrainer in huis gehaald.

De veertigjarige Hyballa zette vrijdagochtend om klokslag 10.00 zijn handtekening onder een contract voor één seizoen, met een optie op een extra jaar. Bij de ondertekening werd champagne geserveerd. "Is tien uur champagnetijd in Nederland?", vroeg Hyballa lachend volgens Omroep Gelderland. "Ik heb alleen een beetje genipt, omdat ik nog terug moet rijden naar Leverkusen en een training moet geven."

"Ik ben blij en trots hier te zijn na allemaal geheim overleg in geheime kantoren. Dit is een geweldige volksclub in Gelderland, daar houd ik van. Daarom werkte ik ook graag bij Alemannia Aachen en Borussia Dortmund. Ik stond vanochtend bij het stoplicht en een meneer in de auto naast mij vroeg of ik de nieuwe trainer was. Hij zei dat hij bakker was en supporter van NEC en wenste mij veel geluk voor de toekomst."

Hyballa, nu nog jeugdtrainer bij Leverkusen, blikt terug op het eerste contact. "Ik keek op mijn mobiele telefoon en zag 00316 en nog wat nummers. En dat was meneer van Ingen van NEC. Ik zei: 'Hallo, ik ben meneer Hyballa', en toen hebben we een paar gesprekken gevoerd", zegt hij. "Ik werk volgens de Duitse nieuwe voetbalschool. Ik heb met Jürgen Klopp samengewerkt, dat is een voorbeeld. Ik heb oranje bloed. Mijn moeder komt uit Rotterdam. De Eredivisie is samen met de Bundesliga een droomdivisie voor mij."