VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainer

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainer

18-05-2016 12:00
48

Een echt VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar heeft natuurlijk een uitsekende trainer nodig. Welke coach heeft volgens jullie dit seizoen het best gepresteerd en verdient jouw stem?

VoetbalPrimeur heeft zes trainers genomineerd, jullie kunnen onder dit bericht in de poll stemmen wie het meest verdiend om ons Elftal van het Jaar leiding te geven. Donderdag wordt het Elftal van het Jaar en de beste trainer van het seizoen bekendgemaakt, dus stem snel! De stembussen voor álle posities sluiten donderdagochtend om 9.00 uur. De zes genomineerde trainers zijn:

John Stegeman (Heracles Almelo)
Wist Heracles vorig jaar voor degradatie te behoeden en zorgde deze competitie voor een prestatie van jewelste door zich met de Almeloërs te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Liet zijn ploeg met passie en aanvallende aspiraties voetballen en heeft daarmee dit seizoen voor veel vermaak gezorgd.

John van den Brom (AZ Alkmaar)
Kende een moeilijke start van het seizoen, maar kreeg zijn ploeg op de rit en zette een indrukwekkende reeks neer waardoor AZ zich knap rechtstreeks wist te plaatsen voor de Europa League. Een bevlogen trainer met kennis van zaken.

Erik ten Hag (FC Utrecht)
Wist zijn ploeg op overtuigende wijze en bovenal met leuk voetbal naar de top vijf van de Eredivisie en de bekerfinale te loodsen. Heeft een duidelijke visie op het voetbal dat hij wil spelen en is een toekomstige optie om Phillip Cocu bij PSV op te volgen.

Frank de Boer (Ajax)
Liep de titel eigenlijk op één goaltje op bezoek bij De Graafschap mis, maar heeft heel veel, zo niet alles uit zijn ploeg gehaald dit seizoen. Kan met opgeheven hoofd Amsterdam verlaten na een seizoen waarin Ajax liefst 82 punten pakte.

Phillip Cocu (PSV)
Werd voor de tweede keer op rij kampioen met PSV en liet zijn ploeg excelleren in de Champions League. Weet hoe hij een ploeg Europees moet laten spelen. Had met zijn grote, kwalitatief sterke selectie een luxeprobleem, maar wist iedereen in het gareel te houden.

Ernest Faber (NEC Nijmegen)
Liep met NEC de play-offs om Europees voetbal mis, maar kende een prachtig seizoen met de Nijmegenaren na promotie vanuit de Jupiler League. Wist een talentvolle ploeg tot soepel lopende machine te smeden en verdient zijn transfer naar FC Groningen.

Welke trainer vond jij dit seizoen het beste? Stem in de poll hieronder op jouw favoriet! Mis je iemand? Laat het weten in het reactiesysteem!

Je kunt ook nog (héél even) stemmen op:
- Doelman
- Rechtsback
- Centrale verdedigers
- Linksback
- Controlerende/verdedigende middenvelders
- Aanvallende middenvelders/flankspelers
- Spitsen