Vitesse maakt sensationele NEC-transfer officieel: Begrijp de rivaliteit, maar..

Vitesse maakt sensationele NEC-transfer officieel: "Begrijp de rivaliteit, maar.."

13-05-2016 15:06
23

Vitesse heeft Navarone Foor vrijdagmiddag gepresenteerd als aanwinst voor het nieuwe seizoen. De 24-jarige middenvelder komt transfervrij over van aartsrivaal NEC. Foor tekent in de Gelredome voor vier seizoenen. 

De afgelopen dagen lekte reeds uit dat de spelmaker ging kiezen voor de zeer gewaagde overstap naar Arnhem. Nu zijn de handtekening dus definitief gezet. "Navarone is een dynamische middenvelder die op verschillende posities uit de voeten kan en ook als vleugelspits kan fungeren. Wij verwachten dat hij uitstekend past in de manier waarop Vitesse wil voetballen", laat Mo Allach - technisch directeur van Vitesse - weten op de clubsite van de Arnhemmers. "Dat een speler van zijn kaliber transfervrij naar Vitesse kan komen is een buitenkans die we met beide handen aangrijpen."

Foor werd vrijdag medisch gekeurd en zette kort daarna zijn krabbel onder een meerjarig contract. "Na mooie jaren bij NEC was ik toe aan een volgende stap. Ik kijk er naar uit om met mijn nieuwe club succesvol te zijn. Ik begrijp de rivaliteit tussen beide clubs, maar voor mij is het een professionele keuze", legt hij uit.