Ajax-uitblinker voelt druk: En zo kan ik nog wel tien namen noemen

Ajax-uitblinker voelt druk: "En zo kan ik nog wel tien namen noemen"

13-05-2016 17:58
8

Met Arek Milik heeft Ajax sinds jaren weer een spits die topscorer van de club is. Met 21 doelpunten in 31 duels beschikt de Pool over prima statistieken. Met veel focus bereikte hij de top. 

"Ik werk hard, sta veel uren op het veld en verbeter me elk jaar", vertelt Milik in magazine 1900. "Ik ben nu een betere voetballer dan vorig seizoen. Daarnaast heeft het team meer vorm gekregen na de winterstop. Toen ik voor de winterstop niet goed speelde, zette de trainer mij op de bank. Dat maakte me op een positieve manier boos. Ik wilde iedereen bewijzen dat ik de eerste spits van Ajax moest zijn." 

Landgenoot Robert Lewandowski is een voorbeeld. "Natuurlijk leer ik wel van hem. Als we met het nationale team bij elkaar zijn en hij doet zijn oefeningen, dan observeer ik hem wel eens. Ik zie wat hij doet, kijk hoe hij zich focust en hoe hij traint. Maar ik blijf mezelf. Dat is het belangrijkste", aldus Milik, die het in zijn eerste maanden in Amsterdam lastig had.

"Natuurlijk is het niet makkelijk om spits van Ajax te zijn. Je moet opboksen tegen namen uit het verleden, zoals Ibrahimovic, Kluivert, Huntelaar en zo kan ik nog wel tien namen noemen. Als je even niet presteert, staat er iemand anders klaar om je plek over te nemen. Dat neemt druk met zich mee."