NAC moet vol aan de bak na nederlaag, Go Ahead klopt VVV

13-05-2016 21:33
13

NAC Breda zal nog alle zeilen moeten bijzetten om te ontsnappen aan nog een seizoen in de Jupiler League. De ploeg van coach Marinus Dijkhuizen verloor het heenduel bij FC Eindhoven. Go Ahead Eagles sloeg in de slotfase toe tegen VVV-Venlo.

FC Eindhoven - NAC Breda 1-0
Nadat bekend werd dat Sparta Rotterdam niet meer in te halen was, zette NAC vol in op de play-offs. Ook daarin zal het echter vol aan de bak moeten om de terugkeer richting Eredivisie te realiseren. Want op bezoek bij Eindhoven leed de ploeg van Dijkhuizen een nederlaag door een doelpunt van Gervane Kastaneer, die twintig minuten voor tijd van dichtbij raak schoot (1-0).

Go Ahead Eagles - VVV-Venlo 1-0
In een zeer sfeervolle Adelaarshorst leken Go Ahead en VVV op een remise af te stevenen, totdat de thuisploeg vijf minuten voor tijd een strafschop moest nemen. Leon de Kogel voltrok het vonnis en zorgde voor een vreugde-explosie op de tribunes. Vito van Crooij was in blessuretijd nog dicht bij een Limburgse gelijkmaker, maar kopte op de paal.