Bosz blijkt lastig over te halen: Ik heb vaker dan drie keer nee gezegd

Bosz blijkt lastig over te halen: "Ik heb vaker dan drie keer nee gezegd"

14-05-2016 07:17
22

Peter Bosz is volgens diverse media de voornaamste kandidaat om Frank de Boer op te volgen bij Ajax. De 52-jarige oefenmeester traint nu Maccabi Tel Aviv, maar aan die samenwerking komt mogelijk op korte termijn een einde. 

Bosz heeft er wel oren naar om terug te keren naar Nederland. "Ik ben een ambitieuze trainer. Dat weten ze hier. Toen ik tekende hebben we afspraken gemaakt voor het geval er iets op mijn pad mocht komen", vertelt Bosz in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Je weet nooit of dat binnen één jaar, twee jaar of drie jaar is."

Vervelend vindt Bosz de geruchten niet. "Nee hoor. Jordi (Cruijff, technisch directeur Maccabi, red.) en ik weten precies wat we aan elkaar hebben", vertelt de voormalig coach van Heracles Almelo en Vitesse. Toen Bosz nog in dienst was van de Arnhemmers, polste Cruijff hem meer dan een keer om daar trainer te worden. "Ik heb vaker dan drie keer nee gezegd. Toch bleef hij aandringen. Nu ben ik hem dankbaar voor zijn vasthoudendheid, want het is gewoon verrijkend om eens in het buitenland te werken.''