'Miljardair laat zich niet afwimpelen door Koeman en trapt op gaspedaal'

'Miljardair laat zich niet afwimpelen door Koeman en trapt op gaspedaal'

14-05-2016 07:53
4

De topkandidaat voor de vacante managersfunctie bij Everton heet niet Frank de Boer, maar Ronald Koeman. Dat meldt De Telegraaf. De krant weet dat de eigenaar van de club uit Liverpool, miljardair Farhad Moshiri, Koeman niet 'opgeeft'.

Koeman hapte niet direct toe bij The Toffees, maar daar neemt Moshiri geen genoegen mee. De miljardair wil liefst 130 miljoen euro aan transfers spenderen en ziet in Koeman de ideale kandidaat om het stokje over te nemen van de onlangs ontslagen Roberto Martinez. In de media werd volop gespeculeerd over de opvolger van de Spanjaard en regelmatig kwam ook de naam van de vertrekkende Ajax-trainer De Boer voorbij.

Moshiri was tot voor kort ook mede-eigenaar van Arsenal, maar besloot zijn aandelen te verkopen toen bleek dat het voor hem niet mogelijk was om grootaandeelhouder Stan Kroenke uit te kopen. Everton dreigt enkele belangrijke krachten, zoals Romelu Lukaku, te verliezen, maar wil met Koeman graag een aanval inzetten op de top-zes.

Door de afwijzing van Koeman is hij direct meer waard geworden voor The Toffees. Everton wil hem nu nog liever hebben. Een betere aanbieding, met een hoger salaris, ligt dan ook in het verschiet. Omdat Koeman liet weten niet in te stappen bij Everton, liggen er mogelijk alsnog kansen voor De Boer om manager van de club te worden.