'Vreemd' besluit Groenendijk: Daar kun je ontspannen je centjes ophalen

'Vreemd' besluit Groenendijk: "Daar kun je ontspannen je centjes ophalen"

14-05-2016 17:11
2

Fons Groenendijk kondigde deze week zijn vertrek als trainer van Excelsior aan en dat vindt Rob Jacobs onbegrijpelijk. De oud-coach van Excelsior en Feyenoord vindt het vreemd dat de druk Groenendijk bij zo'n kleine club teveel werd.

"Heel vreemd dat hij weg is. Zeggen dat je de druk niet aankan is onbegrijpelijk. Ik weet wel een goede club voor hem: FC UVV. Daar kun je ontspannen je centjes ophalen", sneert Jacobs in zijn rol als analist bij RTV Rijnmond richting Groenendijk, die Excelsior in de Eredivisie hield, maar toch heeft besloten te vertrekken.

Dat deed de coach omdat hij vond dat er een negatieve sfeer rond om heen hing, onder meer door de commentaren uit de lokale media. "Excelsior is de mooiste club om stappen hoger te maken. Niemand wordt boos en het is een fantastische club. Een trainer die zich dan te druk maakt is echt niet goed."

Jacobs hoopt dat Mitchell van der Gaag de nieuwe coach van Excelsior wordt. "Nodig hem een paar keer uit voor een gesprek. Hij kent een goed jaar bij FC Eindhoven."