'Eredivisie-clubs zitten in Almere op de tribune voor weggestuurde Ajacied'

'Eredivisie-clubs zitten in Almere op de tribune voor weggestuurde Ajacied'

14-05-2016 19:47
2

Diverse Eredivisie-clubs hebben belangstelling voor Almere City-speler Pablo Rosario. Tjerkstra Media meldt dat deze week. De negentienjarige middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van Ajax, heeft een prima seizoen achter de rug. 

Momenteel strijdt jeugdinternational Rosario met City in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Na de nederlaag tegen Willem II (0-1) van vrijdagavond lijken de tiener en zijn werkgever die droom echter uit het hoofd te moeten zetten. 

Rosario maakte jarenlang deel uit van de jeugdopleiding van Ajax. Onlangs vertelde hij in een interview met ELF Voetbal over de manier waarop het voor hem misging in Amsterdam. 'In mijn laatste jaar raakte ik geblesseerd aan mijn lies. Drie á vier maanden lag ik eruit. Toen waren ze helaas klaar met mij en vonden ze dat ik weg moest. Ajax verwachtte dat ik door mijn liesblessure het volgende seizoen niet honderd procent zou zijn."

Dit seizoen kwam de rechtspoot in 34 Jupiler League-duels in actie namens de ploeg van trainer Jack de Gier. Rosario, die nog een contract heeft tot medio 2018, scoorde in totaal drie keer.