Chinezen steken Ajax en De Boer hart onder de riem: 'Frank, bedankt'

Chinezen steken Ajax en De Boer hart onder de riem: 'Frank, bedankt'

15-05-2016 09:22
46

Frank de Boer is bezig aan zijn laatste dagen in dienst van Ajax. De oefenmeester verblijft momenteel met de selectie in China, waar hij op handen wordt gedragen. Ondanks het feit dat de Amsterdammers vorige week de titel misliepen na het 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap zijn ze in China De Boer meer dan dankbaar.

Om Ajax en De Boer een hart onder de riem te steken zijn hing er gedurende de eerste training bijvoorbeeld een spandoek'met vier schalen langs het veld met daarop de tekst: Frank bedankt. Dat bericht De Telegraaf. Ook Davy Klaassen, aanvoerder van de Amsterdammers, en directeur marketing Edwin van der Sar zijn ongekend populair in het Aziatische land. Behalve een aantal oefensessies staat er ook een vriendschappelijke wedstrijd op de rol en verder staan er een aantal commerciële activiteiten in de agenda.

Ajax verblijft van 13 tot en met 19 mei in China. Op 18 mei speelt de ploeg van De Boer een oefenwedstrijd tegen Liaoning Whowin FC in het Olympic Sports Centre Stadium in Shenyang. Liaoning Whowin FC kroonde zich zeven keer tot kampioen van China en in 1991 veroverde die club de Aziatische Champions League.