Succescoach wil met kunststukje afsluiten in Eindhoven: 'Eerste slag geslagen'

Succescoach wil met kunststukje afsluiten in Eindhoven: 'Eerste slag geslagen'

15-05-2016 10:26
2

Mitchell van der Gaag wil met FC Eindhoven via de nacompetitie een plek in de Eredivisie veiligstellen. De heenwedstrijd in de halve finale tegen NAC werd met 1-0 gewonnen.

Maandag mag FC Eindhoven de klus afmaken. "De komende dagen kijken we hoe de troepen ervoor staan. We hebben nu de eerste helft gespeeld, maandag volgt de tweede. We hebben nog helemaal niets", zegt Van der Gaag tegen het Eindhovens Dagblad.

Het is niet de eerste poging van FC Eindhoven om de Eredivisie te bereiken. De afgelopen jaren strandde de club vaak in de nacompetitie. "Van tevoren hebben we het erover gehad dat acht keer op rij niet gewonnen had in de play-offs. Met het thuispubliek erachter hebben we de eerste slag geslagen."

Maandag speelt FC Eindhoven om 14.30 uur de terugwedstrijd tegen NAC. De club die de volgende ronde bereikt, speelt in de finale van de nacompetitie tegen Willem II of Almere City om een plek in de Eredivisie. Van der Gaag verlaat FC Eindhoven na dit seizoen. Ricardo Moniz staat vanaf het begin van het volgende seizoen aan het roer bij de Eindhovenaren.