Ontluisterend verhaal van voormalig Ajax-talent: Veel was het. Tonnen ja

Ontluisterend verhaal van voormalig Ajax-talent: "Veel was het. Tonnen ja"

15-05-2016 15:15
6

Brutil Hosé stond in de jaren negentig te boek als één van de grootste talenten van Nederland, maar op het hoogste niveau kwam het er nooit uit. De oud-Ajacied kijkt met wrange gevoelens terug op zijn carrière.

Hosé debuteerde in 1998 bij Ajax in het betaald voetbal, kwam enkele jaren nog een keer terug, maar slaagde er nooit in om de verwachtingen waar te maken. "Dat kwam ook doordat ik op mezelf ging wonen. Ik vond het daar wel tijd voor, op mijn achttiende. Het is moeilijk om zoveel geld te hebben op die leeftijd. Veel was het. Tonnen ja", vertelt hij aan 1900 Magazine.

"Zeg nou zelf: een jongen van achttien die zoveel verdient, dat gaat toch sowieso mis? Zo'n salaris is elke maand verschillend. Dan weer doe je een keer mee in de Champions League en krijg je een winstpremie. De ene maand kan het 35 duizend zijn, daarna weer een ton. Tja, wat doe je daarmee? Gek doen. Alles weggeven ook. Aan vrienden. Op vakantie gaan met drie vrienden en dan alles voor iedereen betalen omdat ik toch wel genoeg had."

Al in 2004 zette Hosé een punt achter zijn loopbaan. Hij kijkt met spijt terug op zijn Ajax-periode. "Co Adriaanse zag het echt in me zitten en haalde me vast bij het eerste elftal. Maar voor mij geen reden om extra mijn best te doen. Het grootste probleem was eigenlijk dat ik nooit naar bed wilde. Ik ging meestal om een uur of vijf. In de ochtend dan hè. Als je dan om tien uur moet trainen ben je moe. Nu ik ouder ben denk ik pas van: misschien zagen ze het wel aan me dat ik zo moe was."