Kluivert doet zijn huiswerk: Als liefhebber en om te scouten

Kluivert doet zijn huiswerk: "Als liefhebber en om te scouten"

15-05-2016 21:47
6

Patrick Kluivert is zich middels een bezoek aan het NextGen-toernooi aan het voorbereiden op zijn functie bij Ajax volgend seizoen. De oud-spits gaat vanaf de zomer aan de slag als coach van de A1.

Door het NextGen-toernooi te bezoeken kan Kluivert een aantal spelers die hij volgend seizoen onder zijn hoede gaat krijgen alvast aan het werk zien. "Ik ben hier als liefhebber en om te scouten. Volgend jaar zitten een aantal van deze jongens in mijn team, dus ik ga hier kijken hoe ze spelen", zegt Kluivert in gesprek met NextGen Series.

"Dit is een mooi toernooi, met heel veel mooie clubs waar jongens uit dezelfde leeftijdsgroep spelen. Het is een test voor de spelers waar ze staan. Ik zou zeker niet teleurgesteld zijn als ze dit toernooi niet winnen. Vorige week hebben ze al het kampioenschap gepakt en dat is heel belangrijk. Ik ben vooral benieuwd waar ze staan", aldus Kluivert.

De Ajax A1 staat in de halve finale van het NextGen-toernooi door in de poulefase te winnen van Galatasaray, FC Barcelona en ASA United. Tottenham Hotspur is maandag de tegenstander in de halve finale.