Ajax ontloopt in ieder geval Fenerbahçe; mogelijk ook geplaatst bij play-offs

Ajax ontloopt in ieder geval Fenerbahçe; mogelijk ook geplaatst bij play-offs

15-05-2016 23:57
42

Er is inmiddels met meer zekerheid te zeggen welke teams Ajax volgend seizoen niet gaat tegenkomen in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers zijn geplaatst voor de loting van die kwalificatieronde.

Niet alle competities in Europa zijn al klaar, maar het is al duidelijk hoe de verhoudingen voor de loting van de derde voorronde van het kampioenenbal liggen. Ajax ontloopt zoals het er nu voor staat Shakhtar Donetsk, Anderlecht, Sparta Praag en Fenerbahçe. Die clubs zijn zo goed als zeker geplaatst.

Wedden

Meer odds

Anderlecht boekt zijn plekje bij de vijf geplaatste teams als het in de laatste twee play-offduels in België één punt haalt, zocht Voetbal International uit. Het Tsjechische Sparta Praag behoort ook tot het rijtje, zolang er niets geks gaat gebeuren in de Russische titelstrijd. Als FK Rostov niet als tweede eindigt in Rusland, schuift Sparta Praag door naar de ongeplaatste teams en komt CSKA Moskou of Zenit Sint-Petersburg bij de geplaatste teams.

Zoals het er nu voorstaat zijn dit de vijf mogelijke tegenstanders van Ajax in de voorronde: PAOK Saloniki, Steaua Boekarest, AS Monaco, BSC Young Boys en FK Rostov. Van Steaua, Monaco en Young Boys is al zeker dat ze aan de ongeplaatste zijde van de loting voor de derde voorronde in de Champions League zullen staan.

Als Rostov tweede van Rusland wordt is de kans groot dat Ajax, bij succes in de voorronde, ook in de play-offs geplaatst is. In dat geval ontloopt de club Manchester City, FC Porto en Villarreal. Clubs als AS Roma en Borussia Mönchengladbach zijn dan de mogelijke tegenstanders.