Robben feest, treurt en doet belofte in München: 'Het ergste wat er is'

Robben feest, treurt en doet belofte in München: 'Het ergste wat er is'

16-05-2016 11:24
8

Arjen Robben komt dit seizoen niet meer in actie, zo maakte Pep Guardiola vorige week bekend bij Bayern München. Alle pijlen zijn inmiddels gericht op de voorbereiding op volgend seizoen.

De dijbeenblessure die hem al sinds maart aan de kant houdt, is niet op tijd genezen om nog in actie te kunnen komen in de finale van de DFB Pokal, aanstaande zaterdag. Robben speelt bovendien geen EK met het Nederlands elftal en kan zich dus in alle rust voorbereiden op een nieuwe start in Duitsland.

"Ik beloof dat ik sterker terugkom", stelde de aanvaller zondagavond volgens BR op het bordes, bij het titelfeestje van Bayern München. "Ik heb mentaal een heel zware periode achter de rug. Het was echt moeilijk. Als voetballer wil je altijd je ploeg helpen en als dat niet kan, is dat heel frustrerend. Geblesseerd zijn en vanaf de zijkant toekijken is het ergste wat er is.

De 32-jarige Robben hoopt volgend seizoen te kunnen laten zien dat hij nog niet op is. "Het wordt een heel belangrijk jaar voor me", besluit hij. In het seizoen 2015/2016 was de buitenspeler goed voor zeven doelpunten in 22 optredens.