De Graafschap overleeft zenuwslopende slotfase en gaat naar finale

16-05-2016 14:20
14

De Graafschap heeft zich met moeite geplaatst voor de finale van de play-offs. De Superboeren hadden het bijzonder lastig tegen MVV Maastricht, maar bleven overeind (2-1).

Na de zege in Maastricht van vorige week (0-1) leek De Graafschap niet al teveel meer te kunnen overkomen op De Vijverberg. Niets was echter minder waar. De ploeg van trainer Jan Vreman had zijn handen vol aan de strijdende Limburgers, die na 23 minuten zelfs op voorsprong kwamen. Pieter Nys kopte van dichtbij raak en bracht De Graafschap aan het wankelen.

Zeven minuten voor rust haalde het thuispubliek opgelucht adem toen Kristopher Vida (vroeg ingevallen voor de geblesseerde Youssef El Jebli) vanuit de rebound trefzeker was en de stand weer in evenwicht bracht (1-1). Echt verlossend werkte die treffer na rust niet, want MVV bleef naarstig op zoek gaan naar een tweede treffer en was enkele malen ook dichtbij.

Zo moest De Graafschap-doelman Hidde Jurjus handelend optreden toen Santiago Palacios op doel kopte. In een zenuwslepende slotfase wist De Graafschap toch stand te houden en zelfs nog met de winst naar huis te gaan dankzij een prachtige goal van Karim Tarfi in blessuretijd. De ploeg van Vreman is zodoende voor de finale van de play-offs. Daarin moet het zien af te rekenen met VVV-Venlo of Go Ahead Eagles.